Viborgs historie

Viborg er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage fra oldtiden. I vikingetiden valfartede jyske folkestammer til Viborg, som betyder ´helligt bjerg´, for at handle og afgøre tvister - og for at ofre til guderne. Handelsfolk, krigere, håndværkere, pilgrimme og eventyrere kom vandrende, ridende og kørende hertil med heste og stude for at drage videre ad Hærvejen til de store handelspladser og helligdomme i syd. Frem til enevældens indførelse i 1660 blev alle danske konger hyldet på tinge i Viborg, og højadelige herremænd og katolske bisper smykkede byen med fornemme bygninger, bl.a. den karakteristiske domkirke med de to tårne.

Oplev historien med app´en "Spot Viborg"

App'en "Spot Viborg" guider besøgende rundt ad tre ruter i den historiske midtby. Undervejs kan man høre spændende historier om stederne på ruterne. 

Læs mere om Spot Viborg 

Guidet tur i Viborg sammen med Viktor

Guidede ture, foredrag og rundvisninger


Du kan bestille en guidet tur hele året igennem til netop det sted eller de steder i Viborg og omegn, som du ønsker at blive klogere på.

Sct. Mogensgade, Viborg

Viborg på egen hånd

Viborg er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage fra oldtiden. Oplev den flotte kongeby på egen hånd med denne byvandring.

Troldeslugten

Hald Sø, Dollerup Bakker og Hærvejen

Tag en skøn vandretur eller spring på cyklen i det kuperede terræn i Dollerup Bakker og nyd udsigten til Hald Sø.