Hærvejen

Cykelruter på Viborg-egnen

Tag din mountainbike, racer eller helt almindelig cykel med - og glæd dig til et cykelparadis med oplevelser for både entusiaster, motionister og alle os andre, der gerne vil ud og have vind i håret.

 

Lokal cykelruterute 800 - Viborg

Læs mere om den 27 kilometer lange rundtursrute, skiltet som lokal cykelrute L800. Download hæftet som fortæller om de mange spændende ting du møder på turen, både kulturelt og historisk og de mange rastepladser, der findes på ruten.

 

Hærvejen - National cykelrute nr. 3

Hærvejen er vores ældste kendte færdselsåre. Her har rejsende i mere end tusind år fundet frem ad skiftende spor. Et spor, der forløber ad de mindste veje så tæt på de historiske spor i landskabet som muligt, blev i 1989 afmærket som den første nationale cykelrute. Fra ruten kan du studere oldtidens gravhøje, vikingernes runestene og middelalderens kirker. Fra nyere tid kan man opleve traditionsrige kroer og smukke stenbroer.
Den historiske Hærvejsrute fra Viborg til grænsen er ca. 270 km lang. Heraf er ca. 75% belagt med asfalt.
Ønsker du/I at tilrettelægge din cykeltur langs Hærvejen på egen hånd, kan du finde gode kort og mange nyttige oplysninger på hjemmesiden www.haervej.dk, eller henvende dig til turistbureauerne langs Hærvejen, som gerne er behjælpelige med informationer om seværdigheder, særlige naturområder og historiske steder, overnatningsmulighederne og spisesteder, der ligger i deres lokalområde.

 

Viborg-Århus - Regional cykelrute nr. 16

Cykelrute nr. 16 går fra Viborg til Århus og er ca. 65 km. På turen passeres bl.a Tange og Thorsø. En tur i et varieret og til tider krævende landskab, men en god tur for hele familien. Undervejs kan du evt. besøge Energimuseet i Tange. Her er mulighed for at nyde medbragt mad, eller du kan købe et lækkert måltid i Café Edison.

 

Limfjordsruten - National cykelrute nr. 12

På ruten vil du kunne møde en utrolig afvekslende natur. Limfjorden kan som Danmarks største fjordområde byde på små øer, en overflod af små færger, broer, købsstæder og ikke mindst en afvekslende og spændende kyststrækning. Du vil kunne samle 55 mio. år gamle forsteninger, besøge den bilfri ø Livø eller gå rundt i Danmarks gamle kongeby Viborg eller lede efter spor fra vikingetiden. Du vil også kunne besøge snapsens hjemby Aalborg. Læs mere her

 

Hanstholm-København - National cykelrute nr. 2

Fra Hanstholm cykles til København. På turen opleves Vesterhavet, skove, herregårde og strande.
Turen er ca. 420 kilometer lang. Heraf er ca. 80% asfalteret.
Se turbeskrivelse på trafikken.dk

 

Regionalrute 20 Viborg - Skive

Samlet længde 240 km og i Viborg Kommune 50 km. Denne rute er ikke helt som alle de andre ruter. Den går ikke fra et sted til et andet, men er mere et system af forbundne veje rundt på Skiveegnen. Så inden du sætter dig i sadlen bør du planlægge hvad du helst vil se. En del af den skiltede rute følger de nationale cykelruter 2 og 12. Læs mere

 

Regionalrute 25 - Grathe Hede

En relativ flad rute, der veksler mellem hedelyngområder, marker og folde. Samlet længde 45 km. og i Viborg Kommune 17 km. Ruten starter i Sdr. Resen der ligger tæt på Danmarks største hedeareal (Kongenshus Mindepark). Ud af Sdr. Resen følger du Karup Å og kører med Alheden på den nordlige side af vejen og Karup Å på den sydlige side. Ruten krydser den regionale stirute 21 i Karup. I Karup tiltrak Vor Frue Kilde i middelalderen både syge og pilgrimme fra hele landet. Fra Karup følger du Haller Å et langt stykke og krydser kommunegrænsen inden ruten passerer Grathe Hede. Læs mere

 

Jernbanestier - Himmerlandsstien og Alhedestien
Læs mere

Del denne side

Cykeltur Tange

Flot cykeltur rundt om Tange Sø, for flere oplysninger se hjemmesiden www.tangeby.dk

Viborg Rundt på cykel

27 km lang rundtursrute Viborg Rundt, skiltet som lokal cykelrute L800.
Læs mere om ruten 

Cykel med bagage

Book aktiv ferie

Der er rig mulighed for at komme på aktiv ferie på Viborg-egnen, se tilbuddene her. Book med det samme og glæd dig til en oplevelse på vores smukke egn.