Energimuseet

Energimuseet – bliv klogere på elektricitetens fysik, teknik og historie

Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk, så byder Energimuseet på et væld af oplevelser i elektricitetens tegn. Her kan I blive helt elektriske, lave sjove forsøg og blive klogere på elektricitet. Energimuseet er er statsanerkendt specialmuseum for elektricitetens fysik, teknik og kulturhistorie – og her er oplevelser for alle i familien.
Energimuseet har den grønne omstilling i fokus i 2019 og byder på en ny udstilling ”Liv i forandring”, hvor der kigges på danskerens liv i en verden med klimaforandringer.
Området omkring Energimuset er det naturskønne Gudenåen og Tange Sø, som giver oplevelser til hele familien. Museets dygtige guides laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt på din smartphone. Her er også tænkt på børnene med legepladser, minicykler, sandkasser og trampoliner. I Energihaven er der bål når vejret tillader det, og der bydes på bæredygtige snacks i form af stegte insekter. Samtidig viser Energihaven hvordan det er muligt at lave et bæredygtigt øko-system.
Cafeen byder på lækre hjemmelavede retter med fokus på de lokale råvarer, som kan nydes i den hyggelige cafe eller på terrassen med udsigt til Gudenåen.

Aktiviteter på Energimuseet

Oplev den nye spændende udstilling om KLIMA, gå på skattejagt på museets område, oplev det hårrejsende lynshow og hør de spændende fortællinger med ENERGI som omdrejningspunkt.

Naturen ved Energimuseet

Naturen omkring Energimuseet byder på masser af oplevelser: spot forskellige fuglearter eller besøg fisketrappen, hvor fiskene svømmer uden om kraftværket. 

  • Hærvejscykelpakke

    Oplev Hærvejen fra Viborg til Padborg / grænsen på cykel, en skøn cykeltur på 270 km.
    5.500,00 DKK Book