Fiskegrej

Fisketegn og -kort

For at fiske i de danske fiskevande, er det nødvendigt med et statsligt fisketegn. Ud over dette fisketegn, skal du de fleste steder også have et dagkort.

Fisketegn

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt statsligt fisketegn for at kunne fiske i danske fiskevande. Børn under 18 og pensionister må fiske uden det statslige fisketegn. 
Den eneste undtagelse for køb af nationalt fisketegn er de såkaldte Put & Take-søer. 

Du skal have købt fisketegnet, før du begynder at fiske, og tegnet skal være gyldigt i den periode, hvor du fisker. Fiskerikontrollen tager indimellem stikprøver, og er dit fisketegn ikke er i orden, får du en bøde. Pengene som staten får ind på salget af fisketegnet bruges alle på udsætninger og forskning indenfor moderne fiskepleje.

Priser på fisketegn 2016:

1 år: DKK 185,00 
1 uge: DKK 130,00 
1 dag: DKK 40,00 

Fisketegn købes på www.fisketegn.dk.

Med den nye mobile løsning m.fisketegn.dk kan du som lystfisker købe fisketegn på mobilen og få overblik over, om du befinder dig i eller uden for et fredningsbælte. Det sidste sker ved at vise din position på et kort med fredningsbælter. Dette kræver at der er GPS i den pågældende telefon.
 

Dagkort

Ud over det statslige fisketegn, skal du de fleste steder også have et dagkort for at fiske. Dagkort kan købes på www.danskfiskekort.dk samt lokalt hos kiosker, campingpladser og turistbureauer. Et dagkort koster typisk kr. 60-150 og et ugekort kr. 125- 350.

Del denne side

Lystfiskerifolder Viborg-egnen

Lystfiskerfolder

Læs mere om Viborg-egnens mange spændende vandløb og søer. Her i det varierede midtjyske landskab findes noget for enhver lystfisker!