Viborgs historie

Viborg er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage fra oldtiden. I vikingetiden valfartede jyske folkestammer til Viborg, som betyder ´helligt bjerg´, for at handle og afgøre tvister - og for at ofre til guderne. Handelsfolk, krigere, håndværkere, pilgrimme og eventyrere kom vandrende, ridende og kørende hertil med heste og stude for at drage videre ad Hærvejen til de store handelspladser og helligdomme i syd. Frem til enevældens indførelse i 1660 blev alle danske konger hyldet på tinge i Viborg, og højadelige herremænd og katolske bisper smykkede byen med fornemme bygninger.

Læs mere om helhedsplanen for Domkirkekvarteret:
https://domkirkekvarteret.viborg.dk/

Guidede ture, foredrag og rundvisninger


Du kan bestille en guidet tur hele året igennem til netop det sted eller de steder i Viborg og omegn, som du ønsker at blive klogere på.

Viborg Domkirke

Oplev historien med app´en "Spot Viborg"

Find de mest tilgængelige ruter, oplev den rige historie og lyt til fortællingerne om den fantastiske middelalderby.

Sct. Mogensgade, Viborg

Viborg på egen hånd

Viborg er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage fra oldtiden. Oplev den flotte kongeby på egen hånd med denne byvandring.

Troldeslugten

Hald Sø og Dollerup Bakker

Tag en skøn vandretur eller spring på cyklen i det kuperede terræn i Dollerup Bakker og nyd udsigten til Hald Sø. 

Hærvejen

På Hærvejen får du tid til at opleve naturen, historien og hinanden på tætteste hold. Hærvejen er en mere end 500 km varieret vandre- og cykelrute gennem Jylland.