Kanosejlads på Gudenåen

Kanoture

Viborg-egnen har mange fremragende åer og søer til kanosejlads i forskellige sværhedsgrader. Mest kendte er Gudenå og Karup Å, men der er også andre muligheder. Nedenfor finder du inspiration til forskellige kanoture på Viborg-egnen. Læs meget mere om kanosejlads på Viborg-egnen i kanofolderen længere nede på siden.


Tur 1 - Tjele Langsø/Vorning Å/Skals Å

Sejlads tilladt fra 15. juni til 1. oktober, fra kl. 7.00 til en time før solnedgang.
Ved høj vandstand er der adgang fra Tjele Langsø til Skals Å via Vorning Å - og hermed også forbindelse helt ud til Hjarbæk Fjord. Det frarådes begynderer at sejle på Tjele Langsø. Til gengæld kan det varmt anbefales at sejle på Skals Å og nyde den skønne ådal. Brinkerne er lave, åen snor sig, og størstedelen af turen foregår i fredelig og uforstyrret natur. Turen kan anbefales til såvel begyndere som øvede.

 

Tur 2 - Nørreå

Sejlads tilladt hele døgnet og hele året.
Nørreå er et ganske specielt naturområde, præget af eng og mosearealer og smalle jordlodder ned til åen, der ofte oversvømmes på grund af det meget svage fald i åen (Nørreåen falder kun ca. 2 meter i alt på det lange stræk fra Rindsholm til Randers). Turen er egnet til både begyndere og øvede.

 

Tur 3 - Gudenå, Kongensbro - Randers

Sejlads tilladt hele døgnet og hele året.
En kanotur på Gudenåen er en både naturskøn og udfordrende oplevelse. Gudenåen er Danmarks længste å. Den udspringer i Tinnet Krat ved Tørring og løber ud i Randers Fjord. Åen er meget benyttet sommeren igennem af kanofarere, der tager på tur af én eller flere dages varighed.
Kort Gudenåen 

 

Tur 4 - Karup Å

Sejlads tilladt 15. juni til 1. oktober, kl. 9.00 til 18.00. Sejlads tilladt fra Karup og til Skive Fjord.
Uanset om du vil sejle i egen eller lejet kano på Karup Å, skal du have en tilladelse (gæstenummer) hos Hessellund Sø-Camping. Der er kun et begrænset antal tilladelser til rådighed, så planlæg i god tid.
Karup Å snor sig gennem et prægtigt stykke dansk natur, og den er et yndet mål for både lystfiskere og kanosejlere.

 

Tur 5 - Viborg-Søerne

Sejlads tilladt hele døgnet, hele året.
Oplev Viborg fra søsiden og nyd den stille brise på Viborg-søerne, Nørresø og Søndersø.

Del denne side

Kanofolder VisitViborg

Kanofolder

Viborg-egnen har mange fremragende åer og søer til kanofart i forskellige sværhedsgrader. Mest kendte er Gudenå og Karup Å, men der er også andre muligheder.