Løb ved Søndersøen

Løberuter

På denne side finder du inspiration til løbeture på Viborg-egnen. Alle kan være med, idet der er ruter der passer både til begyndere og rutinerede løbere. På de forskellige ruter kan den varierede natur, som omkranser Viborg-egnen, opleves i det tempo der nu passer dig.


Rundt om Viborg-søerne

Stisystemer og gode veje rundt om Viborgs to søer, Nørresø og Søndersø, har muliggjort, at motionister i alle aldre i dag benytter området flittigt. Uanset årstid og næsten uanset vejrlig møder man motionister på vej rundt om søerne. Der løbes, der spadseres, og der cykles - især omkring Søndersø, hvor stierne følger søbredden næsten hele turen rundt på 5,6 km. Turen omkring Nørresø er på 5,4 km. Fælles for begge ture er de skønne naturoplevelser.
 

Skovene nord for Viborg By

De kommunale skove Undallslund, Strikes Plantage og Neckelmanns Plantage nord for Viborg by er et oplagt sted for motionister, idet der her er anlagt over 20 km afmærkede stiruter. 
I folderen "Skovene nord for Viborg by" er der afmærket syv ruter med varieret længde som kan bruges til inspiration. Du er naturligvis også velkommen til at udforske skovene uden fo de afmærkede ruter. Læs mere om "Skovene nord for Viborg by" 
 

Asmild naturområde

Asmild Naturområde er det grønne område Sydøst for Viborg. Området består af et varieret landskab. Fra Bruunshåb kan du bl.a. følge det gamle jernbanespor, hvor der nu er anlagt en vandre- og cykelsti. I alt er der seks afmærkede ruter, som gør det muligt og nemt at få sig en spadsere-, cykel- eller løbetur. Læs folderen "Asmild Naturområde" her og se kortet med de afmærkede ruter.
 

Hald Sø området

Hald Sø området byder på et enestående landskab med en særdeles særpræget natur. Terrænet i området er meget varieret med bl.a bakker, hedeområde og skovarealer, hvilket gør det ideelt til anderledes og udfordrende motionsoplevelser. Der er flere afmærkede ruter at vælge imellem - løb f.eks. Inderøen rundt eller ruten Dollerup Bakker, hvor der er betydelige terrænforskelle til den rutinerede motionist. I folderen "Hald Sø området" kan du finde et kort over området og de afmærkede ruter.   

Del denne side