Energimuseet

Energimuseet

Foto: Energimuseet
Attraktioner
Museer
Adresse

Bjerringbrovej 44

8850 Bjerringbro

Kontakt

E-mail:info@energimuseet.dk

Telefon:86 68 42 11

ENERGIMUSEET - bliv klogere på elektricitetens fysik, teknik og historie

Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk, så byder Energimuseet på et væld af oplevelser for hele familien i naturskønne ved Gudenåen og Tange Sø.

Tag på en historisk rejser med energi i centrum på hele 15.000m2 i den skønneste natur. Museets dygtige guides laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt på din smartphone. Her kommer du rundt i alle de 8 udstillingshuse; bl.a. de historiske huse, Tangeværket som stadig producerer strøm, Ørsted-loft med aktiviteter for pilfingre i alle aldre og Elektricitetens Hus, som er fyldt med maskiner og spændende retro-genstande.

Energimuseet har den grønne omstilling i fokus og i 2019 kan man opleve en udstillingen ”Liv i forandring”, hvor der kigges på danskerens liv i en verden med klimaforandringer. Der kigges på vaner, det vi gør og det vi kan gøre i en tid, hvor klimaforandringer er på dagsordenen i alle sammenhænge. Den nye udstilling ligger op til at familier og generationer sammen kan tage en debat om hvad man selv kan bidrage med.

Museets aktiviteter og beliggenhed indbyder til et heldagsarrangement, hvor hele familien kan slappe af i skønne rammer. Her er også tænkt på børnene med legepladser, minicykler, sandkasser og trampoliner. I Energihaven er der bål når vejret tillader det, og der bydes på bæredygtige snacks i form af stegte insekter. Samtidig viser Energihaven hvordan det er muligt at lave et bæredygtigt øko-system.

Cafeen byder på lækre hjemmelavede retter med fokus på de lokale råvarer, som kan nydes i den hyggelige cafe eller på terrassen med udsigt til Gudenåen.

Området omkring Energimuset er det naturskønne Gudenåen og Tange Sø, som giver oplevelser til hele familien. Museets dygtige guides laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt på din smartphone. Her er også tænkt på børnene med legepladser, minicykler, sandkasser og trampoliner.  

Læs mere om

Energimuseet lynshow med lyn og knister og hårrejsende eksperimenter

Energihaven - med fokus på grøn omstilling

Elektricitetens hus

Aktiviteter på Energimuseet

Naturen ved Energimuseet

 

Energimuseet tilbyder rundvisninger for grupper, se mere på energimuseet.dk

 

 

Adresse

Bjerringbrovej 44

8850 Bjerringbro

Priser

Børn til og med 17 år

Gratis

Pris voksne / Price adults / Preis Erwachsene

110 DKK

Opdateret af: