Gudenåen set fra luften

Gudenåen i Viborg Kommune

Foto: VisitViborg
Aktiviteter
Fiskevande
Gudenåen - Danmarks længste vandløb - strækker sig gennem en meget bred ådal med et oplevelsesrigt landskab.
Adresse

Hagenstrupvej 28

8860 Ulstrup

Kontakt

Telefon:87 87 87 87

Gudenåen er med sine ca. 158 km Danmarks længste vandløb. Gudenåen kaldes også Danmarks eneste flod på grund af den særlige fauna, der findes ved åen.  

Oplevelser langs Gudenåen

Gudenåen løber gennem Tange Sø, Danmarks største kunstigt anlagte sø, der blev skabt for cirka 100 år siden ved opstemning af åen. Samtidig anlagdes et stort vandkraftværk, Tangeværket, som fortsat er i drift.

I forbindelse med Tangeværket finder du Energimuseet, en spændende blanding af museum og science center. På museet venter dig oplevelser i energiens store verden af lyn og højspænding, vindkraft og solenergi. Når vejret er til det, kan du bestille en picnickurv og nyde naturen på cykel, til fods eller i kano.

Gudenåen er kendt som et af de bedste laksevande i Europa. Tag din kammerat med på en fisketur - der er rig mulighed for den store fangst.

Besøg også byen Bjerringbro, en aktiv handelsby, der er opstået omkring Bjerring Mølle i 1838. I byen kan du f. eks. besøge Gudenådalens Museum.

Cykling

Tag f.eks. på en cykeltur til Hjermind Skov og Gudenådalen. På denne cykeltur (25 km) følger du Gudenåen og det enestående landskab i Ådalen. Du kommer forbi fantastiske udsigtspunkter, hvor udsigten over Gudenådalen kan nydes i fred og ro. Her er også rig lejlighed til at mærke historiens vingesus, bl.a. ved Historisk Center Kjællinghøl, og når du følger den gamle "Pramdragersti".

Lystfiskeri 

For lystfiskere er Gudenåen pga. kraften af sin vandmængde og dybde et spændende fiskevand og har et meget attraktivt laksefiskeri. I Gudenåen kan du fange: Bækørred, havørred, laks, ål, gedde, sandart og skalle. 

Vandring

Trækstien er en natur-trampesti, der følger Gudenåen fra Silkeborg til Randers – i alt ca. 70 km.
Du kan få unikke naturoplevelser i et varieret og til tider svært tilgængeligt landskab.

Kanoture

En kanotur på Gudenåen er en både naturskøn og udfordrende oplevelse. Gudenåen er Danmarks længste å. Den udspringer i Tinnet Krat ved Tørring og løber ud i Randers Fjord. Åen er meget benyttet sommeren igennem af kanofarere, der tager på tur af én eller flere dages varighed. Sejlads tilladt hele døgnet og hele året.

Se et kort over Gudenåen

#gudenåen #visitviborg #visitaarhusregionen

Adresse

Hagenstrupvej 28

8860 Ulstrup

Facilities

Fiskeri i å

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Viborg