Skovgaard Museet Viborg facade

Skovgaard Museet

Foto: Skovgaard Museet
Attraktioner
Museer
Skovgaard Museet er Viborgs kunstmuseum med værker fra kunstnerfamilien Skovgaard samt skiftende særudstillinger.
Adresse

Domkirkestræde 2-4

8800 Viborg

Kunstneren Joakim Skovgaard har udsmykket Viborg Domkirke, og museet er oprettet for at hædre ham og hans familie, hvoraf mange var kunstnere. På museet findes derfor også en stor samling værker af Joakims far landskabsmaleren P.C. Skovgaard og af hans søskende Niels Skovgaard og Susette Holten f. Skovgaard og deres samtidige.

Historisk bygning og lokation

Museet har til huse i byens gamle rådhus, en barokbygning fra 1728 ved siden af Viborg Domkirke. Her, i de højloftede stuer, hænger motiver fra Guldalderen og tiden efter, skønvirke håndværk og de første takter til dansk design.

100 års dansk keramik

Oplev den unikke udstilling "Kærlighed til keramikken" på Skovgaard Museet. Udstillingen giver et overraskende indblik i den store variation, æstetiske legesyge og det høje tekniske niveau, som keramikere fra Danmark har arbejdet på de sidste 100 år. Se udstillingen helt frem til den 13. september 2020.

Det er muligt for grupper at booke en omvisning på hverdage, aftener, weekender og helligedage efter aftale. Se mere på www.skovgaardmuseet.dk

#skovgaardmuseet #visitviborg #visitaarhusregionen

Adresse

Domkirkestræde 2-4

8800 Viborg

Åbningstider

01 Jun 20 / 31 Aug 20

TirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

10:00 - 17:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Viborg