VisitViborg
Familie går henover Nytorv i Viborg med lilla blomster i forgrunden

Miniferie i Viborg for hele familien

Viborg byder på mange oplevelser for jer, der ønsker en spændende miniferie med børnene. Uanset om I er til natur eller kultur, så kan I finde det her. Husk at tjekke om stederne har åbent, når I udvælger jeres oplevelser.

Kæmpe sæbebobler Energimuseet

Fantastiske oplevelser

Dyk ned i historien og tag på udflugt til Hvolris Jernalderlandsby, hvor I kan blive klogere på, hvordan mennesker levede i jernalderen. Tag også på en tidsrejse i energiens historie på Energimuseet, hvor I finder mange sjove og lærerige aktiviteter rundt omkring på det store museum.

Oplev en anden verden under jorden i Mønsted Kalkgruber. Her føles det som om, I befinder jer i en underjordisk grotte på et fjernt kontinent og hvem ved? Måske I spotter en flagermus eller to. I samme ombæring kan I besøge alle verdens kontinenter på få minutter. Ved Verdenskortet ved Klejtrup Sø kan hele familien tage på en alletiders jordomrejse – uden at bruge timevis på rejsen derhen.

Hen over sommeren kan I deltage i den store mordgådejagt, arrangeret af Viborg Museum. Her er det op til jer at finde ud af, hvem der myrdede Kong Erik Klipping.

Overnatning

Når dagen rinder ud, og børn og voksne er blevet trætte efter en indholdsrig dag, kan I overnatte godt og billigt kun 2 km fra centrum. På Danhostel Viborg er der skønne naturomgivelser og sjove familieaktiviteter. Synes I, at det er hammerhyggeligt at sove i campingvogn, kan I også overnatte ved Hjarbæk Fjord Camping. Mange af pladserne har udsigt over fjorden, og stedet har både opvarmet pool og kæmpe legeplads.