VisitViborg
Lysegrøn skov med høje træer og sol der bryder gennem grenene

Forår i Viborg

Foråret er endelig kommet, og med sig bringer det både varmere og lysere tider. Nyd foråret i det historiske Viborg, hvor der er oplevelser for alle.

Det historiske Viborg

Viborgs bymidte er smuk og charmerende året rundt, og her går tiden hurtigt med de mange butikker og specialforretninger, der er at besøge. Lokale råvarer kan købes i byens gårdbutikker, mens caféer og restauranter står klar til at forkæle dig med en god kop kaffe til turen eller lækker take-away til hjemturen.

Hvis vejret tillader det, så indtag frokosten i en af Viborgs haver og parker. På bænkene i Latinerhaven kan I nyde udsigten over blomsterbedene, der snart står i fuldt flor. Også i Bananparken kan I nyde jeres medbragte mad – bare husk et tæppe at sidde på.

Når I alligevel er i midtbyen, så sæt lidt tid af til at se Viborgs Domkirke, der er verdens største granitkirke. Lige for tiden kan kirken kun nydes udefra pga. covid-19-restriktioner, men det er også et glimrende syn i sig selv. I mellemtiden kan vi glæde os til at kirken åbner op for besøgende igen.

Stort træ i grøn park

Ud i naturen

Er du vild med at vandre, så byder Viborg og omegn på en række vandreruter, du bare må prøve! Landskaberne er nemlig ret så enestående og tager dig igennem nogle af Danmarks smukkeste og mest særprægede naturområder.

Ved Kongenshus Mindepark er der lyngplanter, så langt øjet rækker, men selv når lyngen ikke blomstrer, er udsigten fantastisk. På den historiske Hærvejen der er mere end 4000 år gammel, kan du både gå og cykle. Planlæg turen således at du kommer forbi Dollerup Bakker. Her er udsigten fænomenal og ikke langt herfra er De Fem Hald’er, der består af tre voldsteder og to herregårdsplaser, der alt sammen ligger inden for gåafstand. De Fem Hald’er er bestemt med til at gøre turen ekstra særlig.

Glæd dig også til at besøge Verdenskortet ved Klejtrup Sø, der åbner for sæsonen den 27. marts. Kan du fremvise et negativt coronasvar, der er under 72 timer gammel, kan du komme på jordomrejse på Verdenskortet, hvor hele verden er lavet i miniudgave.