VisitViborg
Familie i Vibrog Domkirke
Viborgs fascinerende

kunst, kultur og historie

En gammel hovedstad med masser af historie

Er du også fascineret af kunst og kultur og Danmarks smukke, spændende og drabelige historie? 

Viborg emmer af historie og er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage til oldtiden. I vikingetiden valfartede jyske folkestammer til Viborg, som betyder 'helligt bjerg' for at handle og afgøre tvister - og for at ofre til guderne.

Handelsfolk, krigere, håndværkere, pilgrimme og eventyrere kom vandrende, ridende og kørende hertil med heste og stude for at drage videre ad Hærvejen til de store handelspladser og helligdomme i syd. Frem til enevældens indførelse i 1660 blev alle danske konger hyldet på tinge i Viborg, og højadelige herremænd og katolske bisper smykkede byen med fornemme bygninger.

Oplevelser for kunst og kultur-elskeren

 

På Viborg-egnen finder du også små unikke kunsthåndværkere, moderne gallerier, en kunsthal med skiftende udstillinger - der alle giver et interessant indblik i områdets kunst og kultur. Skovgaard Museet viser i år udstillingen ”100 års dansk keramik”, der påberåber sig at komme rundt i hver eneste krog af dansk keramik, men giver et righoldigt overblik over en vigtig og historisk del af den danske kulturarv gennem de viste ca. 500 værker.

 

Tag en tur til De Fem Halder, der så dagens lys i år 1300 - eller riv nogle dage ud af kalenderen og kom helt tæt på både Viborg Domkirke, kulturen, museerne og hinanden.