Familie i Vibrog Domkirke
Viborgs fascinerende

kunst, kultur og historie

En gammel hovedstad med masser af historie

Er du også fascineret af kunst og kultur og Danmarks smukke, spændende og drabelige historie? 

Viborg emmer af historie og er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage til oldtiden. I vikingetiden valfartede jyske folkestammer til Viborg, som betyder 'helligt bjerg' for at handle og afgøre tvister - og for at ofre til guderne.

Handelsfolk, krigere, håndværkere, pilgrimme og eventyrere kom vandrende, ridende og kørende hertil med heste og stude for at drage videre ad Hærvejen til de store handelspladser og helligdomme i syd. Frem til enevældens indførelse i 1660 blev alle danske konger hyldet på tinge i Viborg, og højadelige herremænd og katolske bisper smykkede byen med fornemme bygninger.

Guideture og byvandringer

Foto: Maagaardphotos

Oplevelser for kunst og kultur-elskeren

 

På Viborg-egnen finder du også små unikke kunsthåndværkere, moderne gallerier, en kunsthal med skiftende udstillinger - der alle giver et interessant indblik i områdets kunst og kultur. Skovgaard Museet viser i år udstillingen ”100 års dansk keramik”, der påberåber sig at komme rundt i hver eneste krog af dansk keramik, men giver et righoldigt overblik over en vigtig og historisk del af den danske kulturarv gennem de viste ca. 500 værker.

 

Tag en tur til De Fem Halder, der så dagens lys i år 1300 - eller riv nogle dage ud af kalenderen og kom helt tæt på både Viborg Domkirke, kulturen, museerne og hinanden. 

Skovgaard Museet

Skovgaard Museet er Viborgs kunstmuseum med værker fra kunstnerfamilien Skovgaard, tag tilbage i tiden og oplev kunsten samt spændende skiftende særudstillinger.

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke står stærkt i bybilledet, og det gør den også i byens lange historie.

Guidede ture og byvandringer i Viborg

Guidede  ture i Viborg  Viborg Guiderne tilbyder guidede ture for alle dem, der er interesseret i at høre og opleve Viborgs historie.  Husk, at du hele året rundt kan bestille en guide til en historisk byvandring. Guiden kan have op til 25 personer med på en tur. Der tilbydes gu...

Viborg Bryghus

Viborg Bryghus er et mikrobryggeri, som ligger midt i Viborgs historiske kvarter. Her laver de håndbrygget øl fra bunden, som hylder historien, og som fortæller om de personer og de gader, der gør Viborg til noget helt unikt i danmarkshistorien.

Carte Blanche

Carte Blanche skaber poetiske møder mellem performere og publikum i alle slags rammer; på et bibliotek, i en park eller måske på et museum. Teatret ar...

Viborg Museum

Viborg Museum tilbyder mordgådejagt og guidede ture i Viborg og De fem Halder i 2020 og 2021. I 2022 genåbner museet med helt nye udstillinger i Domki...

Viborg Kunsthal

Viborg Kunsthal viser to nye udstillinger hver 3. måned med anerkendte danske og internationale billedkunstnere i verdensklasse.

galleri NB

galleri NB er et kunstgalleri, der ønsker at dele glæden ved værdifuld kunst med så mange mennesker som muligt