Vandring ved Inderøen Hald Sø
Naturoplevelser

for store og små

Viborgs naturområder

Viborg-egnen byder på masser af spændende naturområder.

Her kan du både opleve enorme hedeområder, kuperede og dramatiske bakker, et fantastisk vildreservat samt et hav af parker og rekreative områder.

Inspiration

Hald Sø ved Dollerup Bakker

Hald Sø ved Viborg er en af Danmarks reneste søer. Søen ligger i et fantastisk smukt naturområde omgivet af Dollerup Bakker, som har været fredet siden 1947. Her kan du gå ture - og vandre og cykle i landskabet lige på kanten af israndslinien, der skiller det flade Vestjylland fra det kupe...

Kongenshus Mindepark

Kongenshus Mindepark er et af Danmarks smukkeste og mest særprægede naturområder, der er en oplevelse, ikke kun i den periode, hvor lyngen blomstrer, men året rundt.

Ulbjerg Klint (vandre & cykle)

Den 30 m høje klint er en naturperle ved Limfjorden med flotte udsigter og udgør den centrale del af et 200 ha stort fredet område.

Birkesø

Birkesø, der er meget særpræget, henligger som en næringsfattig sø i kuperet terræn.

Daugbjerg Kalkgruber

Gruberne er Danmarks største overvintringssted for flagermus. Du kan se dem forår og efterår, når de flyver ud og ind.

Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber - verdens største kalkmine, en endeløs labyrint af minegange med huler så store som domkirker og smalle gange, hvor en voksen mand ...

Ø Bakker

I den flade og brede Nørreådal ligger en skarpt afgrænset bakkeryg - Ø Bakker.

Rødding Sø

Rødding Sø blev genskabt i 2004 efter at have været udtørret i 100 år.

Asmild og Klostermarken - Viborg Naturpark

Viborg Naturpark - Asmild og Klostermarken - er et grønne område sydøst for Viborg, som i store træk afgrænses af Overlund i nord.

De Fem Hald'er

Besøg tre voldsteder og to herregårdspladser i slentreafstand. De Fem Hald'er har en lang og spændende historie, der fører dig helt tilbage til 1300-t...

Se alt

Måske du også synes godt om dette...

Er du til rolige eller vilde cykeloplevelser...?

Vil du med ud og cykle en tur, du aldrig glemmer? Så tag din mountainbike, racer eller helt almindelige cykel med og glæd dig til en ferie med fede ruter og tracks for alle aldre.

Er du til udsøgte vandreoplevelser...?

At vandre på Viborg-egnen er en helt særlig oplevelse! Her finder du noget af Danmarks mest smukke og varierede natur, mens du bevæger dig rundt midt i Danmarkshistorien.

Er du lystfisker...?

Hvis ja, er du kommet til det helt rette område! Viborgs åer og søer er blandt de bedste i landet - og vi har særligt gode faciliteter, der gør det hele nemmere at være lystfisker!

Er du til et sandt mountainbike-mekka...?

Med ikke mindre end 100 km mountainbike-spor er området et hotspot, der tilbyder en række sammenhængende spor med garanteret store.smil-på-læben oplevelser!