VisitViborg

Vinterferie i Viborg

Det vrimler med unikke, historiske oplevelser i Viborg, så lad vinterferien gå til midten af Jylland og bliv blæst bagover af de mange spændende aktiviteter for børn og voksne i alle aldre.

Udendørs oplevelser i vinterferien

Historien kan opleves i den fri natur, hvor du har mange muligheder for at gå på opdagelse. Hærvejen, der løber ned gennem Jylland, går også gennem Viborg, og her er der skønne vandre- og cykelruter for de aktive. Oplev nogle af Jyllands smukkeste landskaber, når du kommer forbi Dollerup Bakker, Randbøl Hede og Gudenåens kilder.

Tag på gåtur i 800 års Danmarkshistorie, i de nyrenoverede Fem Halder. Her ligger nogle af Danmarks mest spændende voldsteder med borge, ruiner og herregårde.

Spol tiden tilbage til Jernalderen og tag på lærerig opdagelse i Hvolris Jernalderlandsby. Friluftsmuseet har åbent på hverdage året rundt og byder dig velkommen i det store naturområde, der indeholder skulpturlund, naturlegeplads og stier som også er velegnede til kørestolsbrugere.

Kig også forbi Kongenshus Mindepark, der på fin vis mindes de oprindelige opdyrkere af heden i Jylland. Her finder du mindedalen med 39 herredssten, omgivet af sognesten, der alle indeholder navne på 1.200 hedeopdyrkere samt deres hustruer.