Vandreture

At vandre på Viborg-egnen er en fantastisk oplevelse. Her finder du noget af Danmarks smukkeste og mest varierede natur - fra vidtstrakte hedeområder, dramatiske skrænter, frodige skove, fjordens friske pust til Hærvejen, hvor historien i bogstaveligste forstand serveres for dine fødder.

Hærvejen

Fra Viborg kan du opleve Hærvejen til grænsen - en skøn vandretur på 260 km. En tur på Hærvejen er en enestående mulighed for at kombinere en aktiv vandreferie med en rejse gennem Danmarkshistoriens dramatiske begivenheder og farverige personligheder. Hærvejen er godkendt som Europæisk Kulturrute og er en fantastisk vandrerute med spændende kultur og naturhistoriske oplevelser.
Langs Hærvejen findes en lang række overnatningsmuligheder, så en flerdages ferie er dermed en oplagt mulighed.

Læs mere og planlæg selv turen på www.haervej.dk

 

Hald Sø og Dollerup Bakker

Det store område med dramatiske skrænter, rislende kildevæld, frodige skove og lyngklædte bakker kaldes ofte ”smørklatten i Danmarks istidsgeologi” og byder på enestående vandreoplevelser. Dollerup Bakker og Hald Sø området er en naturperle for vandrere, med afmærkede vandreruter omkring Hald Sø.
I området finder du bl.a. De Fem Hald’er, hvis historie kan dateres tilbage til 1300-tallet, den gamle Hærvej samt Inderøen – den naturskønne skovklædte halvø.

Læs mere om Hald Sø området
Naturstyrelsens folder Hald Hovedgård
Naturstyrelsens folder om Hald Sø - Dollerup Bakker 

 

Kongenshus Mindepark

Kongenshus Mindepark er et 1200 hektar stort hedeområde, som er en lise for øjet og sjælen. Her er gode vandreruter over de vidtstrakte arealer. De imponerende granitsten fortæller om hedens opdyrkere. Ved Kongenshus Kro og Hotel ligger et naturcenter, hvor du kan få viden om hedens natur og kulturhistorie. Når heden blomstrer, overvældes du af smukke farver og krydrede sensommerdufte.

Læs mere på www.kongenshus.dk

 

Daugbjerg området

Nord for Kongenshus Hede & Naturpark finder du Daugbjerg-området med byen Daugbjerg, Daugbjerg Kalkgruber og Daugbjerg Dås. Området indbyder til en historisk vandretur fra Daugbjerg Dås - en morænebakke, skabt af istiden, hvorfra der er en unik udsigt, omkring Daugbjerg Minilandsby, der illustrerer, hvordan byen så ud før den store brand i 1791, til Daugbjerg Kalkgruber - landets ældste kalkmine.

Læs mere på www.daugbjerg-minilandsby.dk og www.daugbjerg-kalkgruber.dk

Del denne side

Cykel med bagage

Book aktiv ferie

Der er rig mulighed for at komme på aktiv ferie på Viborg-egnen, se tilbuddene her. Book med det samme og glæd dig til en oplevelse på vores smukke egn.